Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Parmentier met paddestoelen

Aantal personen: 4

Ingrediënten

300 gr paddestoelen (cantharellen, eekhoorntjesbrood, shiitake), in blokjes
1 el olijfolie
1 kleine courgette, ongeschild, in blokjes
1 el olijfolie
1 kleine courgette, ongeschild, in blokjes
1 sjalotje, fijngesneden
1 teentje knoflook, fijngesneden
½ tl rozemarijnnaaldjes
2-3 el fijngesneden peterselie
zout,peper
31/4 dl crème fraîche
750 gr - 1 kg vastkokende aardappelen
ca 75 gr boter of margarine
150 gr jonge boerenkaas, in plakjes
2 el gedroogd broodkruim

Bereiden

Bereiden: Bak de paddestoelen op hoog vuur 4-5 min in de olie. Voeg courgette, sjalot, knoflook, rozemarijn, peterselie en wat zout en peper toe en bak alles 5-8 min.
Voeg dan 11/4 dl crème fraîche toe en verwarm alles nog 3-4 min.
Kook intussen de aardappelen gaar in ruim kokend water met zout. Giet ze af en stamp ze fijn. Roer er 50 gr boter en 2 dl crème fraîche door en breng op smaak met zout en peper.
Maak met behulp van een ring van circa 15 cm doorsnee ‘taartjes‘ :
begin met het paddestoelenmengsel en schep daarop een laag aardappelpuree. Strijk de bovenkant glad en strooi er gedroogd broodkruim over. Leg er een klontje boter op en dek af met plakjes kaas. Bak de Parmentiers 6-8 min in het midden van een voorverwarmde oven op 180 graden. Zet ze daarna nog 4-5 min onder de hete grill tot de kaas gesmolten is. Serveer met een tomatensalsa en garneer eventueel met rozemarijn.

Tomatensalsa
bereiden: voor ca 4 personen: meng 3 el olijfolie met 2-3 tl balsamico-azijn en 2 in blokjes gesneden rijpe, ontvelde tomaten.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Schorseneren in wit- of blond abdijbier
Aardpeer (topinamboer) met prei en noten (10 personen) Garnituur
Hete bliksem met noten en quorn
Snijbonenstampot met zongedroogde tomaten
Envelopje gevuld met paddestoelen

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes