Bereiden: Bak de paddestoelen op hoog vuur 4-5 min in de olie. Voeg courgette, sjalot, knoflook, rozemarijn, peterselie en wat zout en peper toe en bak alles 5-8 min.
Voeg dan 11/4 dl crème fraîche toe en verwarm alles nog 3-4 min.
Kook intussen de aardappelen gaar in ruim kokend water met zout. Giet ze af en stamp ze fijn. Roer er 50 gr boter en 2 dl crème fraîche door en breng op smaak met zout en peper.
Maak met behulp van een ring van circa 15 cm doorsnee ‘taartjes‘ :
begin met het paddestoelenmengsel en schep daarop een laag aardappelpuree. Strijk de bovenkant glad en strooi er gedroogd broodkruim over. Leg er een klontje boter op en dek af met plakjes kaas. Bak de Parmentiers 6-8 min in het midden van een voorverwarmde oven op 180 graden. Zet ze daarna nog 4-5 min onder de hete grill tot de kaas gesmolten is. Serveer met een tomatensalsa en garneer eventueel met rozemarijn.
Tomatensalsa
bereiden: voor ca 4 personen: meng 3 el olijfolie met 2-3 tl balsamico-azijn en 2 in blokjes gesneden rijpe, ontvelde tomaten.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |